Mainos
Mainos

Video: Mielenosoitukset kiinalaismiehen kuolemasta jatkuvat Pariisissa

Ranskassa Pariisin aasialaisyhteisö osoitti eilen illalla jälleen mieltään poliisiaseman edessä. Protestit liittyvät kuolemantapaukseen, jossa kiinalainen mies menetti henkensä poliisin luotiin viikonloppuna.

Protestoijat huusivat poliisiaseman edessä iskulauseita ja muun muassa syyttivät poliiseja salamurhaajiksi. Kiinan kansalainen, 56-vuotias Shaoyo Liu ammuttiin kotietsinnän yhteydessä sunnuntaina.

Poliisin ja paikallisten asukkaiden kertomukset tapahtumista poikkeavat toisistaan. Poliisi kertoo ampumisen olleen itsepuolustusta. Huhujen mukaan ammuttu mies kuoli lastensa edessä, kun oli leikkaamassa kalaa.

Mielenosoitukset äityivät mellakoinniksi maantaina ja tiistai-iltana, jolloin poliisi myös ampui protestoijien joukkoon kyynelkaasua.

Kiina on kutsunut eilen Ranskan suurlähetystön lähettilään kuultavaksi asiasta. Kiina on myös jättänyt virallisen valituksen tapahtuneesta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme