Mainos
Mainos

Video: Moottorisahamiehet pakottivat luontoaktivistin alas puusta

Luonnonsuojelijoiden ja maanomistajan välinen kiista vanhan kauripuun kaatamisesta huipentui Uudessa-Seelannissa tänä aamuna, kun latvuksessa keikkunut aktivisti kuuli moottorisahan pärähtävän käyntiin. 

Luontoaktivisti Johno Smith kiipesi 12 päivää sitten kauripuuhun Titirangissa, maan pohjoisosassa, estääkseen sen kaatamisen. Maanomistaja oli käynyt merkitsemässä puun kaatoa varten välittämättä maaliskuussa viranomaisten kanssa tehdystä sopimuksesta sen säästämiseksi.

Kaurit ovat Uuden-Seelannin kotoperäisiä puita, joiden vanhimmat yksilöt voivat olla satoja vuosia vanhoja.

Smith uskoi, ettei kukaan metsuri ryhtyisi hommiin niin kauan kuin hän on latvassa, mutta toisin kävi. Aamuvarhaisella puun juurelle tuli naamioituneita miehiä, jotka käynnistivät moottorisahan. Yllättynyt Smith huusi ja varoitti heitä, mutta miehet sahasivat loven puun kylkeen.

Lopulta lähistön asukkaiden hälyttämät poliisit keskeyttivät puuhat ja komensivat Smithin alas. Häntä odottaa syyte tahallisesta tunkeutumisesta yksityiselle maalle.

Maanomistaja puolestaan sai myöhemmin iltapäivällä oikeudesta väliaikaispäätöksen, joka kieltää tontilla kaikki työt, myös puiden kaatamisen. Maanomistajan tarkoitus on ollut rakentaa mailleen kaksi taloa. 

Juttu palaa oikeuden käsittelyyn helmikuussa.

Pelastakaa kaurimme -ryhmän Facebookiin laittama kuva näyttää puuvanhuksen saaman ”haavan”. 
Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme