Mainos
Mainos

Video: MTV:n kirjeenvaihtaja New Yorkin ”lumikaaoksessa” – talvi yllätti amerikkalaiset ja lisää on tulossa

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo Yhdysvaltain itärannikon asukkaiden arkihaasteesta: lunta on tupruttanut paikallisin mittapuin poikkeuksellisen paljon.

Kaupungissa on koettu suomalaisittain tarkasteltuna peruslumipyry, mutta New Yorkissa 15-20 sentin kinos on saanut aikaan monia epätavallisia ilmiöitä paikallisten arkeen: autoilijat ovat pulassa lumen keskellä, autoissa ei ole kunnollisia talvirenkaita. Ja kuten alla olevasta uutisesta selviää, on muun muassa kouluja, työpaikkoja ja lentokenttiä jouduttu jopa sulkemaan.

AFP kertoo Suomen tietotoimiston välityksellä tilanteesta seuraavaa:

Yhdysvaltojen koillisosissa tuhansia lentoja jouduttiin perumaan ja kouluja sulkemaan voimakkaan lumimyräkän vuoksi torstaina. Lisäksi muun muassa YK:n päämaja New Yorkissa suljettiin.

Lumisade alkoi torstain vastaisena yönä, ja päivän mittaan lunta odotettiin tulevan 25-35 senttiä.

New Yorkin pormestari Bill de Blasio kehotti ihmisiä pysymään kotona ja poissa teiltä. New Jerseyn osavaltion kuvernööri Chris Christie puolestaan ilmoitti, että osavaltion virastot pysyvät kiinni lukuun ottamatta välttämättömiä toimintoja.

STT:n Bostonissa asuvan avustajan Maria Annalan mukaan Bostoniin ja sen ympäryskuntiin oli julistettu niin sanottu lumihätätila, minkä vuoksi koulut ja virastot olivat kiinni.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme