Mainos
Mainos

Video näyttää, miten kieroilla tavoilla influenssa muuttuu tappavaksi

Flunssa eli nuhakuume on kaikille tuttu tilanne, mutta joissakin tapauksissa viattomasti alkava sairaus osoittautuu hengenvaaralliseksi. Tällöin kyseessä voi olla influenssaviruksen aiheuttama tauti.

Tohtori William Schaffner Vanderbiltin Yliopistosta kertoo uutiskanava CNN:lle, että influenssa ja sen komplikaatiot iskevät pahimmin vanhempiin ihmisiin. 80 prosenttia influenssaan kuolleista on 65-vuotiaita tai vanhempia.

Tauti on vaarallinen myös sellaisille nuorille ja lapsille, joilla on sydän- tai keuhkosairaus tai diabetes. 99 prosenttia influenssaan menehtyneistä alle 5-vuotiaista lapsista asuu kehitysmaissa.

Täysin tervekin aikuinen voi menehtyä influenssaan eri tavoin:

1. Influenssan aiheuttama keuhkokuume on yleisin kuolinsyy.

2. Influenssan aiheuttama puolustusreaktio kehossa saattaa olla niin voimakas, että potilaalle syntyy verenmyrkytys. Influenssa voikin kaataa täysin terveen ihmisen teho-osastolle jopa vuorokaudessa.

3. Seitsemän ensimmäisen päivän aikana flunssapotilaalla on kuusinkertainen riski saada sydänkohtaus. Vanhemmilla ihmisillä tämä riski saattaa olla jopa suurempi.  

4. Influenssa voi viedä sairastuneen huonoon kuntoon tai olla jopa kohtalokas myös nestehukan takia. Varsinkin lapset ovat vaarassa, jos influenssaan liittyy oksentelua ja ripulia. Tällöin nesteytyksellä on erittäin suuri merkitys taudin hoidossa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme