Mainos
Mainos

Video: Nyt on söpöä! 36 pandavauvaa pallotteli julkisuuteen Kiinassa

Kiinassa on vallalla vauvakuumetta. Tänä vuonna maahan on syntynyt ennätysmäiset 42 jättiläispandan pentua. Viime viikolla 36 heistä pallotteli itsensä julkisuuteen ja suoraan yleisön sydämiin.

Lokakuun 13. päivä China Giant Panda Protection and Research Centerissä pelmusi 36 toinen toistaan suloisempaa pikkupandaa. Kaksosia keskukseen on syntynyt yhteensä peräti viisitoista paria, kertovat muun muassa The Telegraph ja Business Insider.

Karhunpojat olivat iältään kuukaudesta viiteen kuukauteen ja vielä suloisesti maassa tai nelinkontin. Pandapennut liikkuvat tyypillisesti vasta kun ne ovat kolmekuukautisia. Osalla pennuista eivät silmät olleet vielä auenneet, tavanomaisesti ne aukeavat 6– 8 viikon iässä.

Tänä vuonna Kiinassa on saavutettu pandojen syntymäennätys suljetuissa oloissa rodunjalostuksen aloittamisen jälkeen. Jalostuksen on määrä suojella lajia. Murheellisten vuosien jälkeen kannan elpyminen osoittaa lupaavaa tulevaisuutta lajille. Jättiläispanda on siirretty uhanalaisten lajien listalta ja luokiteltu nyt haavoittuvaiseksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme