Mainos
Mainos

Video: Obama jatkoi vitsikkäällä linjallaan – Tanskan pääministerillä kuitenkin humoristisin puhe

Yhdysvaltojen presidenttipari Barack ja Michelle Obama otti pohjoismaiset illallisvieraansa vastaan rennoissa tunnelmissa. 

Rouva Obama sai miehensä repeämään nauruun vaimealla äänellä lausutulla kommentilla, joka ei kantautunut toimittajien korviin saakka. Hän myös korjaili puolisonsa asua.  

Obama puolestaan kehui toimittajien kuullen vaimoaan kauniiksi.  

Obama ei maininnut Suomea lainkaan pohjoismaisten valtionpäämiesten kunniaksi järjestämillään illallisilla pitämässään maljapuheessa. Aamun tervetuliaispuheessaan Obama pohdiskeli, onko Suomen runsaalla hevibändien määrällä ja hyvällä hallinnolla yhteys.  

Illallisella pitämässään maljapuheessa Yhdysvaltain presidentti Barack Obama vitsaili norjalaisten kustannuksella. Hän kertoi juhlayleisölle norjalaisista televisio-ohjelmista, joissa näytetään tuntikausia palavaa nuotiota tai junan keulan edessä vilistäviä raiteita.  

Vakavammin hän kertoi tanskalaisten keksimästä kansakouluaatteesta, jonka ansiosta koulutus ei ollut tarjolla vain eliitille vaan laajoille ihmisjoukoille. Aate levisi myös Yhdysvaltoihin, ja yhdessä maan tunnetuimmista kansakouluista opiskeli muun muassa ihmisoikeustaistelija Martin Luther King Junior.  

– Ilman sitä minä en esimerkiksi välttämättä seisoisi tässä, Obama sanoi vakavana.  

Illan humoristisimman puheen piti Tanskan pääministeri Lars Lökke Rasmussen, joka muun muassa kommentoi Obaman usein toistelemaa lausetta, että Pohjoismaat antavat painoaan suuremman panoksen kansainvälisen hyvinvoinnin eteen.  

– Tämän illallisen jälkeen nousemmekin jo ihan uuteen painoluokkaan, Rasmussen veisteli.  

Hänkin irvaili norjalaisille. Hän totesi Tanskan antaneen Yhdysvalloille muun muassa näyttelijä Scarlett Johanssonin ja kehui Suomen, Ruotsin ja Islannin antaneen osan esimerkiksi Matt Damonin ja Uma Thurmanin geeneistä.  

– Ja norjalaiset... Heiltä saitte (republikaanipresidentti George W. Bushin hallinnossa työskennelleen) Karl Roven.  

Huomautus videosta: Valitettavasti videon lähdemateriaalissa kuva Obaman puheen aikana liikkuu harmillisesti. Pahoittelemme häiriötä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme