Mainos
Mainos

VIDEO: Pikkukarhu toipui rajusta maastopalosta

Yhdysvalloissa Cinder-niminen karhunpentu on valmistautunut talviunille hieman poikkeavissa merkeissä.

Pentu nimittäin vahingoittui pahoin kesällä Washingtonin osavaltiossa riehuneessa maastopalossa. Palo tuhosi laajalti villieläinten asuinsijoja ja sen lisäksi liki 300 asuintaloa.

Cinder selvisi palosta kuin ihmeen kaupalla, mutta sai tassuihinsa kolmannen asteen palovammoja. Myös sen naama ja rinta paloivat pahoin.

Cinderin toipuminen pääsi vauhtiin, kun karhunpentu kuljetettiin lentokyydillä Kaliforniassa sijaitsevaan villieläinkeskukseen. Pentu oli pelokas ja aliravittu hoidon alkaessa. Huolenpidon myötä karhun palovammat paranivat ja päivittäisten herkkujen myötä Cinder vahvistui ja pulskistui – pennun paino nimittäin lähes kolmenkertaistui hoidon aikana.

Nyt, kolmen kuukauden jälkeen Cinder on valmis aloittamaan kotiinpaluun. Ensiksi pentu viedään vielä Idahossa sijaitsevaan hoitokeskukseen, josta se keväällä vapautetaan takaisin Washingtonin metsiin.

Maisemat Cinderin kotiseudulla ovat palon jälkeen muuttuneet rajusti, mutta ainakin yksi pikkukarhu pääsee näyttämään, että pahastakin paikasta voi toipua.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme