Mainos
Mainos

Video: Poikkeuksellinen keino käyttöön oikeudessa – Pistorius riisui proteesinsa

Entisen paralympiaurheilijan Oscar Pistoriuksen puolustus on turvautunut poikkeukselliseen keinoon oikeuden istunnossa Etelä-Afrikassa.

Puolustusasianajaja Barry Roux pyysi Pistoriusta riisumaan prosteesinsa ja kävelemään ilman niitä oikeussalissa. Tarkoituksena oli osoittaa Pistoriuksen vaikea tilanne hänen luullessaan murtovarkaiden tunkeutuneen kotiinsa.

Puolustuksen mukaan Pistoriuksella ei ollut proteeseja, kun hän ampui kotinsa vessan oven läpi helmikuussa 2013. Luodit surmasivat oven toisella puolella olleen Pistoriuksen tyttöystävän Reeva Steenkampin.

Oikeus käsittelee parhaillaan Pistoriuksen valitusta saamastaan murhatuomiosta. Hänet tuomittiin alunperin kuolemantuottamuksesta, mutta ylempi tuomioistuin muutti tuomiota. Jos oikeus ei hyväksy valitusta, voi hän saada 15 vuotta vankeutta. Oikeusden päätöstä odotetaan tämän viikon loppuun mennessä. 

Pistoriuksen jalat amputoitiin lapsena polven alapuolelta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme