Mainos
Mainos

Video: Poliisikoira Ramz kuoli työtehtävässä – ohjaaja murtui kyyneliin hautajaisissa

Liettuassa on surtu tänään viranomaiskoira Ramzin kuolemaa. Rajavartiointitehtävissä kuolleen koiran hautajaisia vietettiin sotilaallisin menoin.

Rajalla työskennellyt saksanpaimenkoira Ramzi on maan ensimmäinen poliisikoira, joka on kuollut työtehtävissä. Kolmevuotiaan koiran hautajaisissa muut koirat ohjaajineen osoittivat kunnioitusta.

Koiran ohjaaja ja omistaja murtui hautajaisissa kyyneliin.

Tapaus on herättänyt paljon keskustelua Liettuassa. Ihmiset ovat muun muassa keränneet tähän mennessä jopa 7 000 euroa muistomerkkiä varten. Koiran uurna sijoitetaan rajavartijamuseoon.

Ramzi kuoli syyskuun lopulla, kun koira oli ohjaajansa ja muiden rajavartioiden kanssa jäljittämässä salakuljettajia lähellä Kaliningradin, eli Venäjän rajaa. Metsästäjä, joka ampui koiran, syytetään nyt valtion omaisuuden tuhoamisesta ja vaaran aiheuttamisesta.

Metsästäjä kertoo ampuneensa koiran, koska tämä aikoi hyökätä. Rajaviranomaiset ovat kiistäneet syytöksen ja sanoneet, ettei koulutettu koira ikinä hyökkäisi ilman nimenomaista käskyä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme