Mainos
Mainos

Video: Ruotsissa monimetrisiä lumikinoksia – teiden auraajilla 500 kilometrin hirmu-urakka

On jälleen se aika vuodesta, kun kevät tekee tuloaan Vildmarksvägenille Luoteis-Ruotsiin. Aurauskalustot saapuvat sankoin joukoin tuntureille auraamaan paikoin jopa yli kuusimetrisiksi kasvaneita lumikinoksia.

Lunta pitää aurata kerros kerrokselta neljän viikon ajan, jotta tie saadaan kaivettua esiin kinosten alta kesäkuun alkuun mennessä. Tuolloin Vildermaksvägeniä pitkin pitäisi pystyä jälleen huristella autolla pitkän talven jälkeen.  

Työ on kova ja vaatii ammattitaitoa. Kokeneellekin lumityöntekijälle työt tuottavat haastetta. Tietä on aurattavana kaikkiaan 500 kilometriä. Pelkästään tien löytäminen monimetristen lumikinosten alta on haastavaa.

– Auraajien on tunnettava alue. Vain kokemuksen avulla tien pystyy löytämään. Myös herkkyydestä on apua, sillä tarkka auraaja tuntee tien allaan, ja huomaa milloin traktori alkaa viettää, kertoo auraaja Bertil Fjellström.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme