Mainos
Mainos

Video: Saarroksiin jääneet lehmät pelastettiin Uudessa-Seelannissa – maa järisi ja vajosi ympäriltä

Uuden-Seelannin maanjäristyksessä ruohosaarekkeelle loukkuun jääneet lehmät on saatu pelastettua.

Newshubin mukaan maanviljelijä apureineen sai pelastettua jumiin jääneen karjan.

Kaksi lehmää ja vasikka jäivät jumiin pienelle nurmisaarekkeelle, kun maa vajosi eläinten ympäriltä saarta ravistelleessa jälkijäristyksessä. Lehmät jäivät loukkuun pienelle korkealle kohdalle, kun maa vajosi ympäriltä. Kolmikon kohtalo on kiinnostanut ihmisiä ympäri maailman.

Maanviljelijä ja karjan omistaja Derrick Millton kertoo, että maanjäristyksen raja kulki aivan hänen maatilansa alapuolella, missä maa oli verrattain tasaista ennen järistystä. Hänen mukaansa eläimet kaipasivat epätoivoisesti vettä pelastamisensa jälkeen.

– Lapioimme polun ja rohkaisimma niitä tulemaan alas. Ne ovat hyvin hiljaista karjaa, joten se ei ollut kovin vaikeaa, hän kertoo.

Ensimmäisessä Uuden-Seelannin järistyksessä kuoli kaksi ihmistä. Sen voimakkuus oli 7,8. Järistys aiheutti maanvyöryjä ja pienen tsunamin.

Jälkijäristys oli voimakkuudeltaan 6,1. Siinä myös pientä lammaslaumaa kohtasi samanlainen kohtalo kuin Milltonin karjaa. Katso video eläinten loukkuun jäämisestä:
Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme