Mainos
Mainos

Video: Suuret rahat vaihtavat omistajaa Norjaan pyrkivien "odotushuoneessa" Venäjällä

Epäileviä virkailijoita, hämäräperäisiä salakuljettajia, toiveikkaita ihmisiä ja suuria rahasummia – norjalaiset toimittajat törmäsivät tähän kaikkeen tehdessään Venäjän Nikelissä juttua Norjaan suuntautuvasta rajanylittäjien virrasta.

Nikelistä on tullut Norjasta turvaa ja parempaa tulevaisuutta hakevien ”odotushuone”. Norjan rajalle on vain muutama kilometri.  

Useimmat tulijoista eivät tiedä, milloin pääsevät polkemaan rajan yli, eivätkä sitä mikä heitä odottaa. He kertovat norjalaistoimittajille olevansa muun muassa Nepalista ja Egyptistä.  

Bisnes on hyvin organisoitu, bussit tuovat jatkuvasti uusia rajan yli pyrkijöitä, jotka maksavat suuria summia kuljetuksesta, majoituksesta ja polkupyöristä. Pyöristä on jopa pulaa.

Julkisuudesta bisneksen pyörittäjät eivät välitä – Norjan TV2:n toimittajien paperit tarkastettiin sen jälkeen, kun he yrittivät haastatella rahoja vastaanottanutta venäjää puhunutta miestä.

 

 

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme