Mainos
Mainos

Video: Toisen maailmansodan aikainen hylkylöytö vahvistui Australiassa

Australiassa maan ilmavoimat on vahvistanut merestä löytyneen lentokoneen jäännökset toisen maailmansodan aikaisiksi.

Lentokoneen hylky löydettiin meren pohjasta läheltä Cairnsia maan pohjoisosassa. Kone A24-25 palveli toisessa maailmansodassa ja putosi 28.2.1943. Kyydissä olleet 11 henkilöä menehtyivät.

Lentokoneen hylky löydettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2013, mutta ilmavoimien tutkijat, Suuren valliriutan luonnonpuistoalueen viranomaiset ja merivoimien Cairnsin tukikohdan sukellustiimi onnistuivat vasta nyt varmistamaan lisätodisteilla, että kone oli sodassa palvellut A24-25. Kone oli osa joukkuetta, joka lensi pitkän matkan operaatioita Japanin laivastoa ja sukellusveneitä vastaan toisessa maailmansodassa.

Lentokoneen hylky tullaan jättämään paikoilleen meren pohjaan. Australian kuninkaalliset ilmavoimat kertoo pitävänsä muistotilaisuuden paikan päällä ja se aikoo teettää Cairnsiin muistolaatan menehtyneelle miehistölle ensi vuoden alussa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme