Mainos
Mainos

Video: Trump sai Arizonan sekaisin – nyrkit heiluivat vaalitilaisuudessa, liikenne täydellisessä kaaoksessa

Yhdysvalloissa republikaanien presidenttiehdokkaan Donald Trumpin vierailu Arizonan Tucsonissa pisti kaupungin sekaisin.

Miehen vastustajat pysäyttivät tiesululla liikenteen, mielenosoittajat valtasivat kadut ja nyrkit heiluivat myös sisällä vaalitilaisuudessa, vaikka paikalla oli noin 150 poliisia.

Poliisi poisti paikalta useita ihmisiä ja tappeluihin osallistuneet saavat syytteet pahoinpitelystä.

Mitt Romney kannattaa Ted Cruzia

Puolueen entinen presidenttiehdokas Mitt Romney aikoo äänestää Ted Cruzia esivaaleissa. Romneyn kotiosavaltiossa Utahissa järjestetään republikaanien esivaalit ensi viikolla.

Romney kehotti myös muita äänestämään Cruzia ja muodostamaan näin "palomuurin" Donald Trumpia vastaan. Hän varoitti, että puolueen kolmannen ehdokkaan John Kasichin äänestäminen esivaaleissa johtaisi vain "trumpismin" voittoon.

Trump johtaa republikaanien ehdokaskisaa selvästi. Vuonna 2012 Barack Obamalle hävinnyt Romney on johtanut republikaanien johdon ja eliitin pyrkimyksiä estää Trumpin pääsy puolueen presidenttiehdokkaaksi.

Pääpuolueet nimeävät presidenttiehdokkaansa kesällä puoluekokouksissa. Varsinaiset presidentinvaalit järjestetään marraskuun alussa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme