Mainos
Mainos

Video: Turvapaikanhakijat söivät myrkkysieniä Saksassa – myrkytysten määrä kasvussa

Saksassa useat syyrialaiset turvapaikanhakijat ovat joutuneet sairaalahoitoon syötyään myrkyllisiä sieniä.

Uutistoimisto APTN:n mukaan myrkytystapaukset tapahtuivat vastaanottokeskuksessa OSnabruckin kaupungissa lähellä Hannoveria.

Turvapaikanhakijat söivät ilmeisesti kavalakärpässientä, joka on yksi maailman myrkyllisimmistä sienistä. Elintarviketurvallisuusvirasto Evira kertoo muun muassa sivuillaan, että Kavalakärpässieni on aiheuttanut noin 90 prosenttia kirjatuista, kuolemaan johtaneista sienimyrkytyksistä maailmassa. Myrkky tuhoaa sisäelimiä valkokärpässienen tavoin. Eviran mukaan erityisesti Keski-Euroopassa kavalakärpässientä on luultu silloin tällöin herkkusieneksi.

Sientä syönyt Ahmed Kassab on ollut hoidossa viime viikon tiistaista asti.

– Söimme sieniä illalla ja aamulla 6–7 aikaan heräsimme hyvin pahaan vatsakipuun, oksentamiseen ja ripulointiin, Kassab kertoo oireistaan.

Kassab on kotoisin Syyrian Alepposta ja on 21-vuotias. Hänen vointinsa meni niin huonoksi, että hänet siirrettiin Hannoveriin suurempaan sairaalaan. 

– Olemme huomanneet, että sienimyrkytykset ovat olleet kasvussa ja yleensä turvapaikanhakijat ovat niitä, jotka ovat saaneet myrkytyksen, Hannoverin sairaalaopiston sisätautien professori Michael P. Manns kertoo.

Kassab kertoo videolla lisää oireistaan. Lääkärien mukaan hänen maksastaan yli puolet on saanut vaurioita, mutta nyt toivotaan, että maksa pystyy parantamaan osan vaurioista itse. Kassab voi päästä sairaalasta pois jopa viikon kuluttua.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme