Mainos
Mainos

VIDEO: Ukrainan vaaleja käydään Tähtien sodan hengessä

Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa on viime päivinä käynyt kampanjaa varsin näyttävä pormestariehdokas: Tähtien sota -elokuvien pahis Darth Vader.

Ukrainassa ylihuomenna pidettävien presidentinvaalien yhteydessä valitaan myös paikallishallinnon edustajia. Darth Vader kisaa paikasta Kiovan pormestariksi.

Ukrainan Internetpuoluetta edustava ehdokas on salannut valitsijoiltaan todellisen henkilöllisyytensä. Se tiedetään, että alun perin hän yritti päästä ehdokkaaksi presidentinvaaleissa, mutta vaalikomitea ei ehdokkuutta hyväksynyt vedoten asiakirjaepäselvyyksiin.

– Diktatuuri nostaa jälleen päätään Ukrainassa, mutta me tarvitsemme demokratiaa. Jos äänenne varastetaan, ei maa ole enää sama kuin ennen, pormestariehdokas sanoi toimittajille ja faneille kiovalaisessa puistossa.

– Jos epäilette, että Darth Vaderin kypärän sisälle piiloutuu aiemmin Ukrainaa ryövännyt poliitikko, olette hyvin väärässä, hän jatkoi.

Rahaa ehdokkaalta ei tunnu puuttuvan. Virallisella kampanjavideolla hän esiintyy kymmenien Imperiumin iskujoukkojen sotilaiden kanssa – jokainen täydellisessä varustuksessa.

Internetpuolue on rekisteröity Ukrainassa vuonna 2010, ja se ilmoittaa jäsenmääräkseen 50 000. Kiovan pormestarinvaaleissa Darth Vaderin lisäksi on 18 muuta ehdokasta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme