Mainos
Mainos

Video: Unkari rakentaa vauhdilla siirtolaisaitaansa – pakolaisten virta kiihtynyt

Pakolaisvirta Unkariin on kiihtynyt samalla kun maa rakentaa Serbian vastaiselle rajalleen aitaa. Muurin on tarkoitus estää laittomien siirtolaisten pääsy maahan ja näin EU:hun.

Viimeisten arvioiden mukaan jopa 1500 ihmistä päivässä yrittää tällä hetkellä päästä Serbian puolelta Unkariin. Monet näistä ihmisistä ovat kotoisin Syyriasta. Unkari on ilmoittanut saavansa siirtolaisaidan valmiiksi kuun loppuun mennessä.

Rajakaupunki Kubekhazan pormestari Robert Molnar on seurannut aidan rakentamista. Raja-aidassa on aukko kaupungin kohdalla ja hän odottaa, että pakolaisvirrat kohdistuvat osittain nyt keskitetysti kaupunkiin.

– Jos me aitaamme Serbian vastaisen rajamme, niin ne siirtolaiset, joilla on lakiymmärrystä, eivät leikkaa aitaa, vaikka se olisikin helppoa. He tulevat lähimpään rajanylityspaikkaan ja se on tämä Kubekhaza. Olemme Unkarin ja Romanian raja-alueella, missä voit juosta yli.

Molnar kritisoikin oman maansa hallituksen suunnitelmia raja-aidasta. Se ei hänen mukaansa estä pakolaistulvaa, ja vaikka siirtolaisongelma Euroopassa on valtava, niin aidan rakentaminen on enemmänkin äänestäjien puolelle voittamista.

Unkarista on hakenut turvapaikkaa yli 110 000 ihmistä tänä vuonna. Viime vuonna turvapaikkaa maasta haki 43 000. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot