Mainos
Mainos

Video: USA:n heroiiniepidemian viattomat uhrit – vieroitusoireisia vauvoja kymmeniä tuhansia

Televisioyhtiö Al Jazeeran omistama AJ+ -uutisvideopalvelu on jakanut karun videon siitä, miten äidin raskauden aikainen huumeidenkäyttö vaikuttaa vastasyntyneeseen.

Videon alussa näkyy, miten vieroitusoireista kärsivä vauva tärisee holtittomasti.

Videoraportissa kerrotaan kuinka Yhdysvalloissa on meneillään heroiiniepidemia, minkä johdosta maassa syntyy yhä enemmän vakavista vieroitusoireista kärsiviä vauvoja.

Raportti perustaa tietonsa uutistoimisto Reutersin materiaaliin, jonka mukaan 10 vuoden aikana Yhdysvalloissa on syntynyt yli 130 000 vauvaa, jotka ovat kärsineet huumeiden vieroitusoireista.

Yhdysvaltain lakien mukaan sairaaloiden on raportoitava jokaisesta vieroitusoireista kärsivästä vauvasta sosiaaliviranomaisille, näin ei raportin mukaan kuitenkaan aina tapahdu.

Vidolla ääneen pääsevät myös vieroitusoireista kärsivien vastasyntyneiden vauvojen äidit.

Myös Time-lehti kertoi elokuussa Yhdysvaltojen karmeista heroiinitilastoista. Lehti siteerasi Yhdysvaltojen tartuntatautien valvonta- ja ehkäisykeskuksen CDC:n raporttia, jonka mukaan heroiinin ja muiden opiaattien käyttö on kasvanut 11 vuodessa yli 60 prosenttia. Hälyttävää on terveysviranomaisten mukaan se, että heroiini on yleistynyt etenkin naisten keskuudessa.


 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme