Mainos
Mainos

Video: Valas jumittui pahasti kalastusvälineisiin – kiitti pelastajiaan valasmaisesti

Ryhävalas oli sotkeutunut kalastusvälineisiin viime viikolla Pohjois-Kaliforniassa. Tiistaina se ei enää meinannut saada henkeä.

Samana päivänä koottiin pelastustiimi, johon kuului asiantuntijoita, kalastajia, tutkijoita ja rannikkovartioston työntekijöitä.

Tiimin johtaja Pieter Folkens kertoi, että valaan pelastamiseen vaadittiin kahdeksan tuntia siimojen, poijujen ja ankkureiden narujen katkomista.

Kaksi siimaa kulki valaan suussa, kuusi poijua oli sen pyrstössä kiinni ja ankkurit vetivät sitä alaspäin.

Pelastusoperaation jälkeen valas pyöri pelastajien veneen ympärillä ennen suuntaamista takaisin ulapalle.

Ryhävalaat jumittuneet ennenkin pyydyksiin

National Oceanic and Atmospheric Administrationin edustaja Michael Milsteinin mukaan kalastusvälineistä vastuussa olevia yritetään saada kiinni.

Tämä oli seitsemäs kerta tämän vuoden puolella, kun ryhävalas on jumittunut kalastusvälineisiin Yhdysvaltojen länsirannikolla.

Valaiden suojelijat ovat yrittäneet saada lainsäätäjiä panostamaan enemmän valaiden jumittumiseen. Viime vuoden puolella esimerkiksi 54 ryhävalasta jumittui ravustusvälineisiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme