Mainos
Mainos

Video: Valtava jääkarhu murisee ilmastokokouksen neuvottelijoille

Valtava jääkarhu avaa leukansa ja päästää ilmoille pelottavan karjahduksen.

Ympäristöjärjestö Greenpeacen Pariisin ilmastokokouspaikalle tuoman jättimäisen kierrätysmateriaaleista valmistetun jääkarhun on tarkoitus kiinnittää kokousedustajien huomio ilmastonmuutoksen paheneviin vaikutuksiin ja alkuperäiskansojen selviytymismahdollisuuksiin.

Kaiuttimet mylvivät vetoomuksia

Sadat erilaiset tapahtumat pyrkivät herättämään kokousedustajien mielenkiinnon Le Bourget -messualueella.

Tänään kokousedustajien huomiota kalastelivat myös kerroksittain asetellut kymmenet kaiuttimet, joista kuului tavallisten ihmisten vetoomuksia uusiutuvan energian käytön lisäämiseksi ja ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi.

Ympäristöjärjestö Avaaz on kerännyt 48 tunnin aikana tuhansien ihmisten vetoomuksia eri puolilta maailmaa.

Ilmastorahoitusta säästöpossuun

Muutaman metrin päässä vaaditaan lisää ilmastorahoitusta. Ohikulkijoille jaetaan leikkikolikoita, joita voi pudottaa suureen säästöpossuun, jos haluaa lisätä ilmastorahoitusta. Rahoitus on yksi kokouksen suurimmista kiistakysymyksistä.

Eri puolilla entisellä lentokentällä sijaitsevaa kokousaluetta järjestetään aamusta iltaan erilaisia tapahtumia, näyttelyitä, tempauksia ja mielenilmauksia. Erilaiset järjestöt, valtiot ja ryhmittymät yrittävät saada huomiota omille ilmastonäkökulmilleen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme