Mainos
Mainos

Video: Valtava maastopalo ajoi kaupungin pakoon Kanadassa – ”En tiedä onko minulla enää kotia"

Kanadassa on kokonainen kaupunki jouduttu evakuoimaan maastopalojen vuoksi. Pitkät autojen ja koulubussien letkat ovat kuljettaneet Fort McMurrayn 110 000 asukasta turvaan.

– Meillä oli käytännössä kaksi minuuttia aikaa hakea tavarat kotoa ja lähteä. Pelkään ja olen hermostunut, sillä en tiedä onko minulla kotia, mihin palata, kertoi koiransa kanssa pakoon lähtenyt Kaybre Peats

Neljättä päivää riehuva maastopalo on tuhonnut Albertan osavaltiossa sijatsevassa Fort McMurray lukuisia asuintaloja ja liikehuoneistoja. Hallitsemattomana riehuva palo on niellyt kokonaisia kortteleita. Henkilövahingoilta on kuitenkin toistaiseksi vältytty.

Vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen helteinen sää on edesauttanut tulen leviämistä. Tänäänkin lämpötilan odotetaan nousevan 30 Celsius-asteeseen.

Viranomaiset ovat pyytäneet sammutustöihin armeijaa palomiesten avuksi. Sääkin saattaa tuoda helpotusta, sillä huomiseksi sääennuste lupaa paikkakunnalle sadetta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme