Mainos
Mainos

Video: Venäläiskoneen täydellinen tuho paljastuu ilmakuvista

Egyptin viranomaisten mukaan mikään ei toistaiseksi vahvista venäläisviranomaisten oletusta, että lentokone olisi tuhoutunut ilmassa. 

Egyptin siviili-ilmailuviranomaisten tiedottaja Mohamed Rahmi vahvistaa kuitenkin että hätäkutsua ei ole tehty ennen turmaa. 

– Pilotilta ei ole jäänyt minkäänlaista viestiä tai avunpyyntöä mihinkään navigointikeskukseen, Rahmi kertoi uutistoimisto Reutersille. Ilmassa hajoamista tukee myös se, että koneen hylky on pirstoutunut laajalle alueelle. 

Tuho näkyy Venäjän valtiollisen Rossia24-kanavan viikonloppuna julkaisemista ilmakuvista, jotka ovat nähtävissä yllä olevalla videolla.

Tutkintaryhmä on tänään palannut turmapaikalle. Mukana on asiantuntijoita Egyptistä, Venäjältä sekä Irlannista, jonne kone oli rekisteröity.

Kun turmapaikka on tutkittu, keskitytään mustien laatikoiden nauhoituksiin. Laatikot on löydetty hyvässä kunnossa, ja niistä odotetaan löytyvän tietoa turman syystä. 

Teoriat onnettomuuden syystä ovat vaihdelleet rakennevaurioista aina ohjusiskuun tai kyydissä olleeseen pommiin asti.

Muun muassa Siinailla toimivat egyptiläinen militanttiryhmä on jo ilmoittanut ampuneensa koneen alas, mutta sekä Egypti että Venäjä ovat ehdottomasti torjuneet tällaisen väitteen ja sanoneet sen olevan mahdotonta. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme