Mainos
Mainos

Video: Viimeiset jäähyväiset – raja erottaa taas korealaiset sukulaiset toisistaan

Sadat korealaiset ovat hyvästelleet sukulaisensa, jotka he ovat tavanneet tällä viikolla ensimmäistä kertaa 60 vuoteen. Bussit Pohjois-Koreasta ovat lähteneet rajan yli Etelä-Koreaan.

Pohjois-Korean puolella järjestettu harvinainen sukulaistapaaminen on päättynyt tänään. Monet kolmipäiväiseen tapaamiseen osallistuneista olivat niin iäkkäitä, että jäähyväiset olivat heille viimeiset.

1950-luvulla käyty Korean sota erotti toisistaan tuhansien perheiden jäseniä, joilta maailman tiukimmin vartioitu raja on estänyt lähestulkoon kokonaan yhteydenpidon. Puhelut ja kirjeenvaihto pohjoisen ja etelän välillä ovat tarkkaan säänneltyjä.

Sukulaistapaamisia on järjestetty vain harvoin – tämän kertainen oli toinen viiteen vuoteen. Tapaamiseen osallistui noin 380 eteläkorealaista ja noin 140 pohjoiskorealaista. Ensi viikonloppuna noin 450 korealaisella on vielä mahdollisuus tapaamisiin

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme