Mainos
Mainos

Video yhdisti hallituspuolueen ja uusnatsit Puolassa

Uusnatsien juhlassa kuvattu videonauha on saattanut puolalaisen hallituspuolueen epäedulliseen valoon. Pääministeri Jaroslaw Kaczynski kutsui eilen "skandaalimaiseksi" videota, jolla nationalistisen Puolan perheiden liiton LPR:n nuorisojärjestön jäsenet tekevät natsitervehdyksiä hakaristilipun edessä.

Yksi videolla esiintyvistä nuorista on tunnistettu Leokadia Zwiazekiksi, joka työskentelee europarlamentaarikko Maciej Giertychin avustajana. Giertychin poika Roman on puolestaan LPR:n puheenjohtaja ja osallistuu aktiivisesti puolueen nuorisojärjestön toimintaan.

Roman Giertych on kiistänyt puolueellaan olevan minkäänlaisia yhteyksiä natsismiin tai videon juhlaan. Oppositio ei tyytynyt Giertychin selitykseen, vaan vaati Kaczynskiä erottamaan puolueen hallituskoalitiosta.

-Jos LPR:n ja natsijuhlan järjestäjien välillä on yhteyksiä, kyseessä on paha tilanne, Kaczynski sanoi. -Sillä olisi poliittisia seurauksia.

Video on ilmeisesti kuvattu Etelä-Puolassa kaksi vuotta sitten.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme