Mainos
Mainos

Video: Yläosaton aktivisti häiriköi Berlusconin äänestäessä – "Päiväyksesi on mennyt umpeen"

Italian ex-pääministerin ja Forza Italia -puolueen puheenjohtajan Silvio Berlusconin äänestäminen keskeytyi tänään yllättäen, kun hänen ojentaessaan ääntään virkailijoille pöydälle hyppäsi yläosaton aktivisti. Asiaste kertovat useat mediat, kuten sanomalehti Corriere della sera.

Nainen, joka oli kirjoittanut ihoonsa italiaksi tekstin "Berlusconi, päiväyksesi on mennyt umpeen", nousi pöydälle valokuvaajien takaa äänestyspaikalla Milanossa. Naisen selässä luki teksti "Femen", joka viittaa feministiseen protestiryhmään. Hän ehti seistä pöydällä hetken aikaa ennen kuin vartijat raahasivat hänet pois.

Ennakkoarvioiden mukaan vaalit nostavat parlamentin suurimmaksi ryhmittymäksi keskustaoikeistolaisen koalition. Siiihen kuuluu 81-vuotiaan Berlusconin Forza Italia -puolue ja sen äärioikeistolaisia liittolaisia.

Alustavia tuloksia odotetaan yöllä. Jos yksikään puolue ei yllä ylivoimaiseksi voittajaksi, hallituksen muodostamisesta saattaa tulla viikkojen mittainen koetus.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme