Mainos
Mainos

Video: Zikavirus varjostaa Rion sambakarnevaaleja – myrkytyspartiot juhlapaikoilla

Ensi viikolla alkavat Rio de Janeiron sambakarnevaalit aiheuttavat tavallista enemmän päänvaivaa kaupungin viranomaisille: Brasiliassa leviävää zikavirusta yritetään torjua myrkyttämällä.

Zikaviruksen torjuntaan on määrätty 3000 myrkyttäjää, jotka kiertävät sitä levittävän hyttysen todennäköisiä pesäkkeitä sekä karnevaalien juhlapaikkoja.

Kuusi päivää kestävien karnevaalien päänäyttämö vetää 76 000 katsojaa ja kaikkiaan kaupunkiin odotetaan yli miljoonaa turistia. Jo ennalta Rioon on tullut tuhansia ihmisiä, jotka sambaavat korttelijuhlissa hyönteismyrkyn katkussa.

Matkatoimistot ja hotellit saavat runsaasti kyselyjä varotoimista, mutta ainakaan vielä ei sambamatkoja ole juurikaan peruutettu.

Ensi kuussa 200 000 sotilasta värvätään levittämään tietoa ja auttamaan myrkytyksissä kaikkialla maassa.  

Viranomaisia huolettavat myös elokuussa pidettävät olypialaiset.

– Huhtikuusta alkaen kaikkia olympialaisten suoritus-, harjoitus- ja majoituspaikkoja ryhdytään käsittelemään samalla tavalla kuin sambanäyttämöä nyt, sanoo Rion ympäristö- ja terveyskoordinaattori Marcos Vinicius Ferreira.

Zikavirus löydettiin ensimmäisen kerran Ugandassa vuonna 1947. Brasiliaan sen arvellaan tulleen kaksi vuotta sitten jalkapallon MM-kisojen aikana.

Viruksen epäillään muun muassa aiheuttavan aivojen kehityshäiriöitä sikiöille. Sitä vastaan ei ole rokotetta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme