Mainos
Mainos

Videokohu jäätää Chilen ja Perun suhteita

Julkisuuteen tulleet Perun armeijan komentajan kommentit jäätävät Perun ja Chilen suhteita. Peru on ilmoittanut peruvansa puolustusministerinsä Chilen-vierailun jupakan vuoksi.

Armeijan komentaja Edwin Donayre sanoi tällä viikolla YouTube-sivustolla ilmestyneessä videossa, ettei chileläisiä pitäisi päästää ollenkaan maahan. Ne jotka kaikesta huolimatta tulevat, pitäisi lähettää takaisin "arkuissa tai muovipusseissa".

Lausahdus oli peräisin yksityistilaisuudesta jo muutaman kuukauden takaa. Se on kuitenkin noussut julkisuuteen vasta viime päivinä molemmissa maissa ja herättänyt järkytystä. Perun presidentti Alan Garcia kiirehti vakuuttamaan, että komentajalle on luvassa pikainen eläkkeelle jäänti.

Perun puolustusministerin Antero Flores-Araozin mukaan Chilestä on annettu ymmärtää, että vierailu olisi syytä siirtää soveliaampaan aikaan.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme