Mainos
Mainos

Videonauhalla tappouhkaus Basran ulkomaalaisille

Tappouhkaus koskee Basran ulkomaalaisten firmojen työntekijöitä. Väkivalta kaupungissa roihahti, kun koalitio aloitti voimatoimet radikaalia shiiajohtajaa Moqtada al-Sadria vastaan.

Arabialaisen televisioaseman Al-Jazeeran näyttämällä videonauhalla tuntematon ryhmä aseistautuneita ja naamioituneita irakilaisia uhkaa siepata ja tappaa Basran kaupungin ulkomaisten yritysten työntekijöitä.

- Kaikki ulkomaisten ja arabialaisten, erityisesti kuwaitilaisten, firmojen työntekijät ovat sieppausten ja tappojen kohteita. Me varoitamme heitä vakavasti menemästä ulos Basran kaduille, sanottiin yhden miehistä lukemassa viestissä.

Televisioaseman näytti videonauhan maanantain lähetyksessään. Basran kaupunki shiiaenemmistöisessä Etelä-Irakissa, lähellä Kuwaitin rajaa, on ollut aiemmin suhteellisen rauhallinen. Väkivalta kaupungissa on kuitenkin lisääntynyt voimakkaasti sen jälkeen, kun amerikkalaisten johtama koalitio aloitti voimatoimet radikaalia shiiajohtaja Moqtada al-Sadria ja tämän kannattajia vastaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme