Mainos
Mainos

Videot: Ranskan voimakas rasismin vastainen kampanja pysäyttää

Ranskan hallitus julkisti eilen sunnuntaina rasismin vastaisen kampanjan. Tarkoituksena on lievittää ennakkoluuloja ja herätellä kansalaisia vastustamaan rasismia. Asiasta kertoo ranskankielinen Le Huffington Post.

Kampanja sisältää sarjan väkivaltaisia videoita, joissa on jäljitelty todellisia tapahtumia. Jokaisen videon alussa katsojaa varoitetaan, että videon sisältö saattaa järkyttää herkimpiä.

Sarja sisältää kaikkiaan kuusi videota. Videoilla pyritään vaikuttamaan erityisesti muslimien ja juutalaisten vastaisiin asenteisiin. Kampanja on julkistettu Ranskan pääministeri Manuel Vallsin pyynnöstä, kun juutalaisvastaisuus ja rasismi nostivat jälleen päätään Ranskassa viime vuonna.

Jokainen video päättyy kampanjan iskulauseeseen, joka suomeksi käännettynä kuuluu suurin piirtein ”Rasismi alkaa sanoista, ja se päättyy iskuihin ja verenvuodatukseen”.

Rasistisen motiivin omaavat väkivallanteot kasvoivat viime vuonna Ranskassa 22 prosenttia. Muslimivastaiset teot peräti kolminkertaistuvat, ja suurimmat piikit osuivat viime vuoden tammikuun ja marraskuun Pariisin veritekojen jälkeisiin aikoihin.

Le Huffington Postin mukaan viime vuonna Ranskassa tilastoitiin kaikkiaan 2032 rasistista uhkausta tai tekoa.

Kampanjaa esitetään huhtikuun 10. päivään asti myös monilla ranskalaisilla tv-kanavilla.

Helmikuussa Ranskan viranomaiset julkaisivat myös valistusvideon terrorismista. Katso alta:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme