Mainos
Mainos

Vieira de Mello aloitti YK:n uutena ihmisoikeuskomissaarina

Brasilialainen Sergio Vieira de Mello on aloittanut tänään työnsä uutena YK:n ihmisoikeuskomissaarina. Hän seuraa tehtävässä irlantilaista Mary Robinsonia.

Vieira de Mello on työskennellyt 33 vuotta YK:ssa eri tehtävissä mm. Timorissa, Bosniassa ja Afrikan suurten järvien alueella. YK:n yleiskokous hyväksyi Vieira de Mellon valinnan tänään.

Yhdysvallat piti valintaa tervetulleena. Yhdysvallat oli vastustanut Robinsonin valitsemista uudelle kaudelle. Robinson oli useaan otteeseen arvostellut Yhdysvaltoja ihmisoikeuksien sivuuttamisesta.

Kun Vieira de Mello puhui ihmisoikeuksien noudattamisesta taistelussa terrorismia vastaan, niin hän sanoi haluavansa toimia itsenäisesti mutta välttävänsä vastakkainasettelua suurvaltojen kanssa, koska sillä olisi "dramaattisia seurauksia".

YK:n ihmisoikeuskomissaarin tehtävä perustettiin vuonna 1993 edistämään ja suojaamaan ihmisoikeuksien noudattamista. Hänellä on valtuudet käydä vuoropuhelua hallitusten kanssa ihmisoikeuksien noudattamisesta.

Komissaari on vastuussa YK:n ihmisoikeustoimikunnalle, joka on koolla vuosittain kuuden viikon ajan Genevessä. Siihen kuuluu 53 valtiota. Viero de Mellon toimikausi on neljä vuotta.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme