Mainos
Mainos

Vierailu maatilalla voi auttaa mielenterveysongelmaisia

Vierailu maatilalla lehmien ja hevosten parissa voi helpottaa mielenterveysongelmista kärsivien henkilöiden oloa. Tuoreen tutkimuksen mukaan maatilaeläinten hoivaaminen vähentää ahdistusta ja lisää psykiatristen potilaiden itseluottamusta.

Norjalaisten tiedemiesten tulokset saattavat osaltaan laajentaa mielenterveyspotilaiden hoitosuosituksia tulevaisuudessa.

- Eläimistä huolehtimisen on todettu kohentavan etenkin vakavista ja useista mielenterveysongelmista kärsivien henkilöiden tilaa, toteaa Bente Berget, biotiteiden tutkija Aasin yliopistosta Norjasta.

Berget kertoo, että lemmikkieläimien, kuten kissojen ja koirien hoivaamisen on tiedetty jo pitkään vaikuttavan positiivisesti joidenkin psykiatristen potilaiden tilaan. Tänään julkaistu tutkimus osoittaa, että myös maatilaeläimillä on vastaava vaikutus.

Norjalaistutkimuksessa 60 potilasta vieraili kahdesti viikossa maatiloilla ja työskenteli eläinten parissa kolmisen tuntia kerrallaan. 12 viikon hoitojakson jälkeen potilaat kokivat voivansa huomattavasti paremmin kuin verrokkiryhmä, joka ei osallistunut maatilavierailuille.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme