Mainos
Mainos

Vieraslajit piinaavat Floridaa – jättimäinen käärme kiinni viikonloppuna

Floridassa löytyi viikonloppuna luonnosta jättimäinen, poikasia sisällään kantanut naaraspyton.

Viikonloppuna löydetty tiikeripyton painoi hieman alle 75 kiloa, pituutta käärmeellä oli noin 5 metriä ja 30 senttiä. Pytonin sisällä oli kaikkiaan ennätysmäiset 87 munaa. CNN:n mukaan käärme on suurin, joka on koskaan löydetty Evergladesin kansallispuistosta.

Pyton päätyi Floridan yliopiston tutkijoiden veitsen alle, jotka toivovat yksilön avulla löytävänsä ratkaisuja aluetta piinaavaan vieraslajiongelmaan.

– Tämä yksilö on hirviömäinen, se on noin 30 senttiä leveä, Floridan luonnonhistorian museon edustaja Kenneth Krysko kertoo CNN:n haastattelussa.

– Se tarkoittaa sitä, että mikään ei pysäytä niitä ja paikalliset villieläimet ovat pulassa.

Pytoneita löytyy jopa 14 päivässä

Tiikeripyton on yksi kilpailukykyisimmistä ja tappavimmista vieraslajeista, joka on levinnyt Floridan eteläosiin. Lajia on esiintynyt alun perin vain lemmikkinä, mutta se on sittemmin päässyt leviämään luontoon.

Mitkään petoeläimet eivät uhkaa käärmettä Floridassa, joten käärmepopulaation kanta on alkanut kasvaa alueella uhkaavasti.

Tutkijat perehtyvät nyt tiikeripytonin lisääntymiseen toiveenaan pysäyttää lajin leviäminen.

– Niitä oli täällä 25 vuotta sitten, mutta hyvin vähäisiä määriä ja yksilöitä oli vaikea löytää niiden arvoituksellisen käytöksen takia, Krysko toteaa.

– Nyt voit mennä Evergladesiin minä tahansa päivänä ja löydät tiikeripytonin. Olemme löytäneet jopa 14 yhden päivän aikana.

Floridassa luontoon ilmestyneet vieraslajit ovat erittäin iso ongelma. Viime vuonna julkaistun tutkimuksen mukaan Floridaan on tullut vuosien 1863 ja 2010 välillä 137 uutta vieraslajia. Suurin syy vieraslajien ilmestymiseen ovat luontoon vapautetut lemmikit.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme