Mainos
Mainos

Viesti kreikkalaiselta Suomelle: Luulette elämämme olevan helpompaa, koska meillä on enemmän aurinkoa

Kreikassa parlamentti äänestää keskiviikkona siitä, hyväksytäänkö euromaiden sanelemat tiukat ehdot ja lakiuudistukset.

Jos ehtoja ei hyväksytä, Kreikan kanssa ei aloiteta neuvotteluja kolmannesta apupaketista.

Äänestyksestä odotetaan tiukkaa, sillä hallituksen omat rivitkin rakoilevat.

Ateenalaisravintolassa äänestystä odotetaan kauhulla. Arvonlisäveron nostaminen 13:sta 23:een prosenttiin iskisi ravintolanomistajan mukaan rajusti.

- Sillä on suuri vaikutus meille. Se vaikuttaa ravintolabisnekseen paljon. Markkinat ovat kuolleet jo nyt, nämä toimet vain huonontaisivat tilannetta toteaa ravintolanomistaja Vagelis Tsilis.

Tsilisin mukaan asiakaskato on ollut melkoinen jo viime viikkoina. Silti hän haluaa uskoa, että Kreikka selättää vuosia jatkuneen kurimuksen.

- Sitähän sanotaan, että toivo kuolee viimeisenä. Kreikka tulee selviytymään.

Käteisnostorajoitukset ovat jatkuneet Kreikassa jo toista viikkoa eli 60 euroa per päivä. Ja se näkyy myös kulutuksessa.

- Olen käytettyjen tavaroiden myyjä, ja tämä on vaikuttanut negatiivisella tavalla. Tuloni ovat laskeneet. Ja verot vain kiristyvät, kertoo Ioanna Petroutsou.

Siksi Petroutsou on nyt pienentämässä liiketilojaan kahdesta viereisestä vuokrahuoneesta yhteen.

Suomen tiukasta linjasta Brysselissä hänellä on sanottavaa:

- Ajattelette elämämme olevan helpompaa, koska meillä on enemmän aurinkoa. Teemme töitä kuusi päivää viikossa, ja uusien ehtojen myötä seitsemän.

Vaikka Petroutsoukin toivoo, että huomenna ratkeaisi Kreikalle jokin suunta, tietää hänkin karun totuuden. Pikaratkaisua ei ole.

Esimerkiksi rahojaan kreikkalaiset tuskin pääsevät vapaasti nostamaan vielä viikkoihin, vaikka pankit saataisiinkin auki. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme