Mainos
Mainos

Viestimet: Espanja äänestänee EU:n perustuslaista helmikuussa

Espanja aikoo äänestää EU:n perustuslaista helmikuussa, kertovat maan tiedotusvälineet. Tietoa ei ole toistaiseksi vahvistettu maan ulkoministeriöstä.

Espanjan hallitus suunnittelee EU:n peruslakia koskevan kansanäänestyksen järjestämistä ensi helmikuussa, kertovat espanjalaisviestimet.

Pääministeri Jose Luis Rodrigues Zapatero kertoi kesäkuussa kansanäänestyksen järjestämisestä, mutta virallisesti sen ajankohtaa ei ole ilmoitettu.

Useiden lehtien ja uutistoimistojen mukaan kansanäänestyksen ajankohdasta oli sovittu viime viikolla, kun ulkoministeri Miguel Angel Moratinos neuvotteli asiasta kaikkien parlamenttipuolueiden edustajien kanssa Latinalaiseen Amerikkaan suuntautuneen matkan aikana. Tietoa ei ole vahvistettu ulkoministeriöstä.

Tähän mennessä Britannia, Tanska, Ranska, Irlanti, Portugali ja Luxemburg ovat ilmoittaneet virallisesti alistavansa perustuslain kansanäänestykseen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme