Mainos
Mainos

Vietnam ja USA sopivat Agent Orange -tutkimuksista

Vietnam ja Yhdysvallat ovat tänään sopineet pahamaineista Agent Orange -kasvimyrkkyä koskevien tutkimusten aloittamisesta. Maiden ympäristöviranomaiset allekirjoittivat asiaa koskevan muistion Hanoissa.

Amerikkalaiset ruiskuttivat suuria määriä myrkkyä viidakoihin Vietnamin sodan aikana. Vuonna 1971 ruiskuttaminen lopetettiin sen jälkeen, kun selvisi, että Agent Orange sisälsi dioksiinin vaarallisinta muotoa ja aiheutti syöpää rotissa. Yhteisessä tutkimuksessa on nyt tarkoitus selvittää Agent Orangen vaikutuksia.

Vietnamissa on arvioitu, että noin miljoona ihmistä on altistunut myrkylle, ja että se on aiheuttanut kymmeniätuhansia syntymävammoja ja sairauksia.

Yhdysvaltain Vietnamin-suurlähettiläs Raymond Burghardt kiitteli sopimusta sanoen, että se on uusi askel eteenpäin Yhdysvaltain ja Vietnamin välisissä suhteissa. Kiista myrkyn terveysvaikutuksista on tähän asti haitannut maiden suhteita.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme