Mainos
Mainos

Vietnam: YK:lta apua lintuinfluenssan taltuttamiseksi

Vietnam pyysi tänään YK:lta apua ainakin kolme ihmistä tappaneen myös kanoissa tavatun lintuinfluenssan taltuttamiseksi. Maailman terveysjärjestön WHO:n ja YK:n ruokajärjestön FAO:n erityisasiantuntijoiden on määrä saapua maahan huomiseen mennessä.

WHO:n edustaja varmisti aiemmin tänään, että kolme Vietnamissa influenssaan kuolleista ihmisistä kuoli virukseen, joka on tappanut myös yli miljoona kanaa. WHO odottaa saavansa myöhemmin myös muista kuolleista tehtyjen testien tulokset. Ainakin kaksitoista ihmistä on kuollut viimeisten kahden viikon aikana Vietnamissa saatuaan virustartunnan. Heistä suurin osa on lapsia.

Järjestön mukaan tärkeintä on ehkäistä viruksen leviäminen ihmisestä ihmiseen. Yhdysvaltalaisten terveysviranomaisten mukaan virus voi tarttua siipikarjasta ihmisiin, mutta se ei tartu helposti ihmisestä toiseen. Vietnamin maatalousministeriö on määrännyt tapettaviksi kaikki ne kanat, joiden epäillään saaneen virustartunnan.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme