Mainos
Mainos

Viharikokset lisääntyneet Obaman vaalivoiton myötä

Viharikokset etnisiä vähemmistöjä vastaan ovat lisääntyneet Yhdysvalloissa Barack Obaman voitettua presidentinvaalit, raportoivat ihmisoikeusjärjestöt.

Obaman vaalivoiton jälkeen on tullut ilmi satoja uhkailu- ja solvaustapauksia, joiden motiivit ovat ilmeisesti rasistisia. Suurin osa tapauksista on kuitenkin ollut väkivallattomia, kertoo Southern Law Center -järjestö.

Yhdysvaltojen ensimmäisen mustan presidentin valinta on herättänyt myös useissa valkoisten ylivaltaan uskovissa järjestöissä toivoa uusista jäsenistä. Samoin monet äärioikeistolaiset ryhmät ovat puheissaan korostaneet Yhdysvaltojen valkoisen väestönosan suhteellisen määrän pienenemistä, järjestö toteaa.

Jotkin viranomaiset ovat verranneet viharikosten kasvua siihen, että muslimeita vastaan tehdyt hyökkäykset lisääntyivät syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkeen.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme