Mainos
Mainos

Viharikosten määrä noussut Lontoossa brexitin jälkeen

Viharikosten määrä Lontoon alueella on noussut yli 50 prosenttia Britannian brexit-äänestyksen jälkeen, uutisoi Independent.

Ennen EU-eroa puoltavaan tulokseen päätynyttä kansanäänestystä Lontoon metropolialueella tehtiin päivässä keskimäärin 44 ilmoitusta viharikoksista. Äänestyksen jälkeen ilmoituksia on tehty keskimäärin 67 päivässä.

Lontoon poliisin mukaan sille on tehty kaikkiaan 599 viharikoksia koskevaa ilmoitusta kesäkuun 24. ja heinäkuun 2. päivän välillä. Valtaosa ilmoituksista koskee poliisin mukaan rasistista, loukkaavaa tai aggressiivista kielenkäyttöä.

Poliisi on muun muassa lisännyt partiointia Lontoon kaduilla viharikosten lisääntymisen takia.

Puolalaismies pahoinpideltiin kadulla Somersetissä

Rasismin ja viharikosten lisääntymisestä brexit-äänestyksen jälkeen on raportoitu myös muualla Britanniassa. Yksi vakavimmista tapauksista sattui Independentin mukaan heti äänestystä seuranneena päivänä 24. kesäkuuta Somersetin Yeovilessä, missä puolalaismies joutui rasistisen väkivallan uhriksi.

30-vuotias mies oli kävelemässä kadulla, kun kaksi miestä pysäytti hänet ja tiedusteli, puhuuko hän englantia. Sen jälkeen miehet hyökkäsivät puolalaismiehen kimppuun hakaten ja potkien. Uhri sai mahdollisesti elinikäisen silmävamman ja tarvitsi sairaalahoitoa.

Avonin ja Somersetin poliisin mukaan viharikosten määrä alueella on yli kaksinkertaistunut brexit-äänestyksen jälkeen.

Viikko sitten kansallinen poliisipäällikköjen neuvosto puolestaan kertoi, että Britannian kansalliseen poliisin verkkoportaaliin tehtyjen viharikosilmoitusten määrä on brexitin jälkeen noussut merkittävästi. Ilmoituksia tehtiin verkossa äänestystä seuranneen viikon aikana noin viisi kertaa tavanomaista viikkomäärää enemmän.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme