Mainos
Mainos

Vihdoin rauha Ukrainaan? Taistelujen lopettamisesta sopu

Ukrainan keskushallinto ja separatistit ovat sopineet lopettavansa taistelut maan itäosassa. Lisäksi Itä-Ukrainaan luodaan 30 kilometrin demilitarisoitu alue. Asiasta sovittiin Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä useita tunteja kestäneissä neuvotteluissa.

Keskushallintoa edustavan Leonid Kutshman mukaan yhdeksän kohdan muistiossa molemmat osapuolet lopettavat aseiden käytön ja vetävät raskasta tykistöään eturintamasta 15 kilometriä taaksepäin.

– Tämä mahdollistaa ainakin 30 kilometriä leveän tulitaukoalueen luomisen, Kutshma sanoi.

Hänen mukaansa sotakoneiden ja miehittämättömien lennokkien käyttö alueella on kielletty. Myös ulkomaisten joukkojen, sotilaskaluston, taistelijoiden ja palkkasotureiden pitää Kutshman mukaan lähteä alueelta. Hän sanoi, että Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj valvoo aluetta.

Separatistijohtajan Igor Plotnitskin mukaan osapuolten laatiman muistion pitäisi johtaa turvallisuusvyöhykkeen luomiseen. Plotnitski sanoi, että kapinallisten hallussa olevien Luhanskin ja Donetskin asemasta ei puhuttu.

 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot