Mainos
Mainos

Vihreät mepit äänestävät uutta EU-komissiota vastaan

Vihreät mepit aikovat äänestää uutta EU-komissiota vastaan. EU-parlamentti äänestää komission kokoonpanosta täysistunnossaan huomenna.

Komissio saanee kuitenkin parlamentin hyväksynnän, sillä isot puolueryhmät aikovat asettua komission taakse. Komissio tarvitsee parlamentin enemmistön tuen.  

Heidi Hautalan (vihr) mielestä komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ei ole ottanut komissaarivalinnoissa ja salkkujaossa huomioon kestävää kehitystä ja ympäristönäkökulmaa.  

Vihreät ovat arvostelleet etenkin espanjalaista ilmastokomissaaria Miguel Arias Canetea, jolla on kytköksiä öljy-yhtiöihin.  

Hautalan mukaan myöskään Jyrki Katainen (kok) ei ole tehnyt vihreisiin hyvää vaikutusta, sillä hänen uskotaan ajavan edelleen liian yksisilmäisesti tiukkaa budjettikuria.  

- Toivon, että Katainen ja vihreät löytävät toisensa esimerkiksi siinä, miten ympäristönäkökulma saadaan mukaan talouspolitiikkaan ja työllisyyteen.  

Hautala uskoo, että vihreät pystyvät tekemään komission kanssa yhteistyötä asiakohtaisesti, vaikka he äänestävätkin komissiota vastaan.  

- Kritiikillä voi olla vaikutusta siihen, miten komissio nostaa asioita esiin.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme