Mainos
Mainos

Vihreiltä mepeiltä nettialusta väärinkäytösten vuotamiseen

Euroopan parlamentin vihreät mepit ovat lanseeranneet EUleaks-nimisen nettialustan, jossa voi julkaista nimettömästi EU:hun liittyviä väärinkäytöksiä.

Tarkoituksena on helpottaa esimerkiksi veronkiertoa ja korruptiota koskevien tietojen vuotamista. Saksalaisen europarlamentaarikon Sven Giegoldin (vihr.) mukaan alusta tarjoaa vuotajille turvallisen tavan jakaa tietoa, sillä EU:n lainsäädäntö ei suojaa heitä riittävällä tavalla.

– Vuotajat voivat ladata alustalle asiakirjoja turvallisesti ja nimettömästi. Olemme vetäneet teknisesti ja juridisesti kaikista mahdollisista naruista, jotta pankkien, kansallisten hallintojen ja Euroopan komission työntekijät voivat kertoa virheistä niin vähällä riskillä kuin mahdollista, Giegold sanoo.

Nettialustan käyttöohjeet löytyvät vihreän parlamenttiryhmän verkkosivuilta.

Paljon kohua aiheutti keväällä niin kutsuttu Panama Papers -tapaus, jossa valtava määrä vuodettuja asiakirjoja paljasti yritysten ja ja yksityishenkilöiden toimintaa veroparatiiseissa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme