Mainos
Mainos

Viime vuonna ennätyksellisen vähän lentoturmia

Viime vuonna maailmassa kuoli lento-onnettomuuksissa 1379 ihmistä, mikä on alhaisin luku vuoden 1947 jälkeen. Asiasta kertoi lentoturmia rekisteröivä toimisto Genevessä.

Ilmailuonnettomuuksia sattui kaikkiaan 154, mikä on alhaisin määrä sitten vuoden 1965. Tuhoisin turma sattui toukokuussa, kun kiinalainen matkustajakone syöksyi maahan Taiwanissa ja 225 ihmistä sai surmansa. Toiseksi pahin onnettomuus sattui niin ikään toukokuussa, kun Nigeriassa kotimaanlennolla ollut kone syöksyi maahan pian nousun jälkeen. Huhtikuussa kiinalaisen koneen maahansyöksyssä Etelä-Koreassa kuoli 128 ihmistä.

Noin 45 prosenttia kaikista ilmailuturmista sattui Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, mikä on 15 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna. 25 prosenttia onnettomuuksista tapahtui Aasiassa, 17 prosenttia Afrikassa ja 12 prosenttia Euroopassa.

-Kansainvälinen lentoliikenne kärsi viime vuonna yhä edellisvuoden terroristi-iskuista Yhdysvalloissa, järjestö totesi.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme