Mainos
Mainos

Viime vuosi oli USA:n historian kuumin

Vuosi 2012 oli Yhdysvaltojen ilmatieteenlaitoksen mukaan maan mittaushistorian kuumin. Edellinen ennätys on vuodelta 1998.

Ilmatieteilijöiden mukaan viime vuoden keskilämpötila oli USA:ssa +12,94 celsiusastetta. Se on 0,75 astetta enemmän kuin 1900-luvun keskiarvo.

Yhdysvaltain ilmatieteenlaitos vahvisti myös sen, minkä monet keskisen ja läntisen USA:n maanviljelijät jo tiesivätkin: viime vuosi oli myös tavanomaista kuivempi. Vuosi 2012 oli mittaushistorian 15. kuivin.

Yhdysvalloissa mitattiin viime vuonna kaikkiaan 11 säähän liittyvää katastrofia, joiden tuhot ylittivät miljardin dollarin rajan. Yksi niistä oli supermyrsky Sandy, joka runteli lokakuussa pahoin muun muassa New Yorkia.

Aiemmin julkaistujen tietojen mukaan YK:n kansainvälisen ilmastopaneelin tutkimukset viittaavat siihen, että poikkeukselliset sääilmiöt ovat osittain ihmisen toiminnan aiheuttamia.

Yhdysvalloissa on pidetty säätilastoja vuodesta 1895 lähtien.

(MTV3 - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme