Mainos
Mainos

Viimeinen vangittujen miekkavalaiden sukupolvi - SeaWorld luopuu ikonisista merieläimistään

Nyt se on kuultu myös itse yrityksen suusta. SeaWorld-teemapuisto luopuu kiistellystä miekkavalaiden kasvatuksesta Yhdysvalloissa. Yhtiötä on arvosteltu miekkavalaiden huonosta kohtelusta.

– SeaWorld on kuunnellut (yleisöä ja kriitikkoja) ja me muutumme. Yhteiskunta muuttuu ja me muutumme sen mukana, teemapuistoyhtiö ilmoittaa.

Vuonna 2013 julkistettu dokumenttielokuva Blackfish syytti yhtiötä miekkavalaiden huonosta kohtelusta ja kyseenalaisti niiden lisääntymis- ja kasvatusohjelman. 

Arvostelu iski kävijämääriin

Kritiikki iski yhtiön talouteen, kävijämäärät vähenivät ja SeaWorldin toimitusjohtaja erosi toissa vuonna, kertoo Washington Post. Päätöstä lienee avittanut se, että Kalifornian osavaltio on jo kieltänyt miekkavalaiden lisääntymisohjelman. 

Yhtiö myös luopuu pikku hiljaa miekkavalasesityksistään. San Diegon teemapuisto on jo lopettanut esitykset. 

Miekkavalaat pysyvät puistoissa

Yhtiön mukaan päätös astuu voimaan heti. Se ei kuitenkaan laske miekkavalaitaan luontoon vaan pitää ne altaissaan. Suurin osa miekkavalaista on syntynyt vankeudessa, joten niiden laskeminen mereen merkitsisi niille todennäköistä kuolemaa, SeaWorld sanoo. 

Päätös sai kehuja elänjärjestöiltä, tosin Peta-järjestö kuitenkin sanoo, että eläimet tulisi laskea meressä olevaan aitaukseen tai rauhoitusalueelle.

29 miekkavalasta 

SeaWorldilla on kaikkiaan 29 miekkavalasta neljässä eri teemapuistossaan: seitsemän Orlandossa Floridassa, viisi San Antoniossa Texasissa, 11 San Diegossa Kaliforniassa, ja kuusi Loro Parquen puistossa Teneriffalla Kanariansaarilla. 

Merissä naarasmiekkavalaat elävät 50-90-vuotiaiksi, urokset 30-60 vuotta. Vankeudessa ne elävät keskimäärin 20-40-vuotiaiksi.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme