Mainos
Mainos

Viimeinkin ratkaisu alppisurmiin? ”Pääepäilty sopii täydellisesti rikosprofiiliin”

Viime kesänä itsemurhan tehnyt, muukalaislegioonaan kuulunut entinen sotilas on pääepäilty vuoden 2012 niin kutsuttuihin alppisurmiin, käy ilmi tuoreesta kirjasta.

Noin 50-vuotiaan Patrice Menegaldon epäillään murhanneen teloitustyyliin brittiläisirakilaisen perheen kolme jäsentä sekä paikallisen pyöräilijän syyskuussa 2012. Perheen kaksi alaikäistä tytärtä selvisivät hengissä.

Ensi viikolla ilmestyvässä kirjasssa, The Perfect Crime, jutun pääsyyttäjä Eric Maillaud kertoo, että edesmennyt Menelgado on ollut jo pitkään pääepäilty mysteerisessä murhatapauksessa. Maillaudin mukaan Menelgado sopii täydellisesti ammattitappajan rikosprofiiliin.

Murhapaikan lähettyvillä olevassa kylässä asuvaa Menelgadoa kuultiin alun perin jutussa todistajana, ei epäiltynä. Näin siksi, että hän tunsi surmatun pyöräilijän perheen.

Viime kesäkuussa oman henkensä riistänyt ex-sotilas jätti jälkeensä usean sivun mittaisen kirjeen, joka herätti jutun tutkijoissa epäilyjä.

Kirjeessä Menelgado kertoi ahdistuneensa poliisien kuulusteluista ja häneen kohdistuvista epäilyistä.

– Kyseessä on karaistunut ex-sotilas, joka osaa käyttää aseita, ja joka yhtäkkiä ei pystynyt kestämään ajastusta sitä, että hän olisi murhaepäilty. Tutkijat selvittävät edelleen hänen taustojaan. Tiedämme, että hän kärsi psyykkisistä ongelmista, kertoo Maillaud.

Irakilaissyntyinen Saad al-Hilli, hänen vaimonsa ja vaimon äiti ammuttiin vuonna 2012 autoon syrjäisellä pysäköintipaikalla. Ranskalainen pyöräilijä Sylvain Mollier surmattiin myös samalla paikalla. Kaikkia kuolleita oli ammuttu useasti.

Perheen tyttäristä vanhempi, seitsemänvuotias, sai ampumahaavan olkapäähänsä ja kallonmurtuman pahoinpitelystä. Nelivuotias tytär ei saanut vammoja. Hän piileskeli auton jalkatilassa hyökkäyksen ajan.

Lähteet: The Guardian, The Daily Mirror

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme