Mainos
Mainos

Viisi haluaa tunnustaa syyllisyytensä WTC-iskuihin

Guantanamon vankileirissä pidetty oikeuskäsittely on saanut yllätyskäänteen, kun viisi syyskuun 2001 terrori-iskuista epäiltyä halusi tunnustaa syyllisyytensä. Vankien pyynnöstä kertoi leirin sotilastuomari.

Epäiltyjen joukossa on terrori-iskujen pääsuunnittelijaksi ilmoittautunut Khalid Sheikh Mohammed. Hän on kertonut jo aiemmin, että hänen tavoitteenaan on marttyyrikuolema. Hän on myös sanonut, ettei luota puolustusasianajajiinsa.

Mohammed esitti tuomarille toiveen, ettei oikeudenkäyntiin turhaan tuhlattaisi aikaa.

- Kaikki te olette Yhdysvaltain hallituksen palkkalistoilla. En luota yhteenkään amerikkalaiseen, hän sanoi New York Times -lehden mukaan.

Jos epäillyt tuomitaan osallisuudesta 2973 ihmisen kuolemaan, heitä odottaa kuolemantuomio.

Varsinaisen oikeudenkäynnin alkamispäivää ei ole määrätty. Oikeudenkäyntiä ei todennäköisesti järjestetä Guantanamossa, koska tuleva presidentti Barack Obama on luvannut sulkea vankileirin.

Oikeuskäsittelyä seurasi nyt ensimmäistä kertaa lasiseinän takaa myös yhdeksän uhrien omaista, jotka Yhdysvaltain armeija lennätti paikalle.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme