Mainos
Mainos

Viisi ihmistä pidätetty – suunnittelivat terrori-iskua Skandinaviaan?

Bosniassa viisi ihmistä on pidätetty epäiltynä terrorismi-iskun suunnittelusta johonkin päin Skandinaviaa. Asiasta kertovat useat ruotsalaismediat ja uutistoimisto AP.

Kolme miehistä jäi kiinni omatekoisen pommin kanssa rajan läheisyydessä, kun he yrittivät lähteä maasta. Tämän lisäksi yksi miehistä jäi kiinni Sarajevossa ja myöhemmin illalla otettiin kiinni vielä yksi epäiltynä kytkennöistä terrorijuoneen.  

Samaan aikaan poliisi teki lukuisia ratsioita eri puolilla Bosniaa. Autoon oli bosnialaismedian mukaan rakennettu pommi tavaratiloihin käsikranaateista.

Pidätetyistä yksi on ruotsalainen, noin 50-vuotias mies ja kolme muuta ovat kotoisin Bosniasta. Uutistoimisto AFP:n mukaan ruotsalainen on syntyperältään arabi.

– Meidän tietojemme mukaan pommi oli tarkoitus kuljettaa johonkin maahan Skandinaviassa ja käyttää siellä terrori-iskussa, sanoi Bosnian poliisi edustaja Kristina Jozic.

Ruotsin poliisi kiisti myöhemmin illalla, että pidätyksessä olisi ollut kyse terrorismista. Poliisin mukaan pidätykset liittyvät Malmössä jo pitempään käynnissä olleeseen poliisitutkintaan, jossa on kyse järjestäytyneen rikollisuuden yhteyksistä räjähdysaineisiin.  

Bosnian poliisi on tehnyt Beneluxiksi nimetyssä operaatiossa yhteistyötä Ruotsin ja Hollannin poliisin kanssa.   

Ruotsin ulkoministeriö kertoo Expressenille ja Aftonbladetille, ettei sillä ole mitään tietoa pidätyksistä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme