Mainos
Mainos

Viisi kuoli pommi-iskussa Turkissa

Pommin poliisiasemalle kantanut nainen räjäytti itsensä ja kolme poliisia Etelä-Turkissa, kertoi maan uutistoimisto Anatolia. Lisäksi iskussa menehtyi yksi ohikulkija ja toistakymmentä ihmistä haavoittui, heidän joukossaan myös poliiseja.

Turkin television mukaan nainen tunkeutui poliisiasemalle Adanan kaupungissa ja sai räjähteet kuljetettua mukanaan näyttelemällä olevansa raskaana.

Turkin hallitusta vastaan taistelevan kurdien PKK-järjestön johtaja Abdullah Özalan on varoittanut järjestön tekevän itsemurhaiskuja, jos kurdien sorto Turkin kaakkoisosassa ei lopu. Edellisessä iskussa toukokuun lopulla sotilasparaatiin pommin kantanut nainen surmasi seitsemän ihmistä Tuncelin kaupungissa.

Kaksitoista vuotta jatkuneissa Turkin ja PKK:n yhteenotoissa on kuollut yli 20 000 ihmistä. Adana ei ole juuri sitä aluetta, missä PKK taistelee, mutta kaupungissa on paljon taistelualueelta paenneita kurdipakolaisia.
(STT-AFP-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme