Mainos
Mainos

Viisi rauhanturvaajaa kuollut Afganistanissa

Kolme tanskalaista ja kaksi saksalaista rauhanturvaajaa on kuollut räjähdyksessä Afganistanissa. Menehtyneet olivat purkamassa pommia Kabulissa.

Kaksi saksalaista ja kolme tanskalaista rauhanturvaajaa on saanut surmansa räjähdyksessä Afganistanissa, ilmoittaa Saksan puolustusministeriö.

Kolmen muun rauhanturvaajan kerrotaan haavoittuneen vakavasti onnettomuudessa, jossa myös loukkaantui lievästi useampia sotilaita.

Räjähdys sattui, kun kansainvälisissä turvajoukoissa palvelleet rauhanturvaajat olivat purkamassa venäläisiä ilmatorjuntaohjuksia asevarastossa Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa.

Kabulissa palvelevan majuri Risto Kurosen mukaan onnettomuuspaikalla ei ollut suomalaisia.

- Suomalaisia ei tehtävässä ollut mukana. Mehän vastaamme täällä sotilas-siviili -yhteistyöstä, emmekä osallistu millään tavalla tällaisiin raivaustehtäviin, jossa onnettomuus ilmeisesti on tapahtunut. Me pyrimme myös itse välttämään tälläisia tapahtumia sillä, että joukoille on annettu miinaturvallisuuskoulutusta, Kuronen sanoi MTV:n seitsemän uutisille.

(MTV3-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme