Mainos
Mainos

Viisumin saanti vaikeutuu Australiassa?

Australian hallitus pyrkii karsimaan laittomien siirtolaisten määrää tiukentamalla viisumimääräyksiä.

Hallituksen suunnitelmat ovat ärsyttäneet erityisesti maan matkailualaa. Turismiteollisuus syytti maanantaina hallitusta syrjinnästä ja elinkeinon vaikeuttamisesta. Maan siirtolaisvirastosta tihkuneiden tietojen mukaan "riskimaista" tulevilta matkailijoilta tullaan tulevaisuudessa vaatimaan pankkitilitietoja ja työtodistuksia ennen kuin he voivat saada viisumin. Viisumiin merkityn oleskeluajan ylittämisestä seuraisivat entistä tuhdimmat sakot. Matkanjärjestäjät, joiden ryhmistä toistuvasti jää matkailijoita laittomasti maahan, voisivat myös menettää toimilupansa. Asiasta kertoi Sydney Morning Herald -lehti maanantaina.

Australian turismin kehittämisestä vastaavan Christopher Brownin mukaan hallitus lähettää suunnittelemillaan väärän viestin ja vähentää näin matkailua.

Etnisten ryhmien edustajat ovat sanoneet pelkäävänsä, että toimilla pyritään vaikeuttamaan vain aasialaista syntyperää olevien maahantuloa, kun taas eurooppalaisia ne eivät koske. Hallitus kuitenkin torjuu väitteet.

Turismi tuo Australiaan vuosittain rahaa liki 17 miljardia Australian dollaria (runsaat 9,4 miljardia euroa).

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme